Een slimme energiestap. Bespaar energie én geld.
Ontdek de werking en voordelen van thuisbatterijen, de sleutel tot een energie-efficiënte toekomst.
Geheel vrijblijvend advies gesprek inplannen?
De essentie van een thuisbatterij
Wat is een thuisbatterij?
Een thuisbatterij is een systeem dat elektriciteit opslaat voor later gebruik. Het staat huiseigenaren toe om energie op te slaan tijdens daluren of wanneer de productie het hoogst is, wat later gebruikt kan worden op piekmomenten of tijdens een stroomuitval.
Waarom een thuisbatterij?
Thuisbatterijen hebben meerdere voordelen: niet alleen leveren ze aanzienlijke besparingen op door energie efficiënt te gebruiken, maar ze vergroten ook de zelfvoorziening van je huis en helpen je ecologische voetafdruk te verkleinen. Het geavanceerde systeem waarborgt niet alleen efficiënte energieopslag, maar biedt ook financieel rendement wanneer gekoppeld aan een dynamisch energiecontract. Zo kun jij profiteren van intelligente technologie die actief inkomsten genereert.
Wat zijn de 4 voordelen van een thuisbatterij kopen?
Ontdek de voordelen van een thuisbatterij: optimaliseer jouw energieverbruik, verlaag je elektriciteitsrekening en draag bij aan een duurzamere wereld met onze slimme, efficiënte energieopslagoplossing.
Profiteren van de EPEX Markt
Door de capaciteit van een thuisbatterij kun je energie opslaan wanneer deze goedkoop is en verkopen op de EPEX (European Power Exchange)-markt wanneer de prijzen hoog zijn. De EPEX SPOT vertegenwoordigd de dag-vooruit of day-ahead markt, waar elektriciteit wordt verhandeld voor levering op de volgende dag. Dit dynamische energiehandel mechanisme kan een interessant rendement op jouw investering betekenen en actieve deelname aan de energiemarkt toegankelijker maken voor thuisgebruikers.
Inkomen uit onbalans Markt
De onbalans markt reguleert het verschil tussen vraag en aanbod in elektriciteit. De onbalans markt is gericht op het balanceren van vraag en aanbod binnen het elektriciteitsnet op het laatste moment. Dit is een voortdurende noodzaak omdat de werkelijke stroomproductie en -consumptie van minuut tot minuut kan verschillen. Wanneer je over een thuisbatterij beschikt, kun je inspelen op deze verschillen. Je kunt bijvoorbeeld jouw opgeslagen energie aan het net leveren op momenten dat er sprake is van tekorten – wat vaak gepaard gaat met hogere prijzen. Zo draag je bij aan de stabiliteit van het net en genereer je inkomsten.
Verdiensten aanvullen met Zonnepanelen
Thuisbatterijen werken naadloos samen met zonnepanelen, door overtollige energie die wordt opgewekt maar niet meteen wordt verbruikt op te slaan. Deze energie kan dan worden ingezet wanneer de zon niet schijnt, wat de afhankelijkheid van het net voor elektriciteitsaankoop sterk kan verminderen. Dit vergroot de mogelijkheden om te besparen op energiekosten en garandeert dat elke watt van jouw zonnepanelen ten volle wordt benut.
Bijdragen aan minder Netcongestie
Netcongestie doet zich voor wanneer ons elektriciteitsnet overbelast raakt. Door de toenemende vraag naar energie raken verschillende regionale netten verzadigd, soms tot aan hun maximumcapaciteit. Dit heeft als gevolg dat bijvoorbeeld nieuwe woningen niet altijd aangesloten kunnen worden op het net. Een thuisbatterij kan de oplossing zijn.
Door energie op te slaan wanneer de vraag laag is en deze te gebruiken wanneer de vraag hoog is, wordt je meer zelfvoorzienend en minder afhankelijk van het externe elektriciteitsnet. Zo heb je niet alleen weinig tot geen hinder van netcongestie, maar draag je ook bij aan de stabilisatie van het net en help je de congestie te verminderen.
Vraag jouw thuisbatterij aan.
Jouw jaarlijks rendement met onze thuisbatterij
Investeren in een thuisbatterij kan een slimme stap zijn om enerzijds je elektriciteitskosten te verlagen en anderzijds bij te dragen aan een duurzamere leefomgeving. Hoe deze investering precies rendeert, hangt af van verschillende variabelen zoals het eigen gebruikspatroon, de elektriciteitsprijzen, en de beschikbaarheid van duurzame energiebronnen zoals zonne-energie. In de volgende grafiek presenteren we een schatting van het verwachte jaarlijkse rendement van een dergelijke thuisbatterij, gebaseerd op gemiddelde data.
Thuisbatterij een slimme energieoplossing
Projecten waar wij trots op zijn
Nieuws & tips
Terugleverboetes, hoger vastrecht, uitgeschakelde omvormers en het einde van salderen in zicht: wat nu?
Steeds meer energieleveranciers brengen kosten in rekening voor het terugleveren van zelf...
Onbalansmarkt: wat is het en hoe werkt het
De onbalansmarkt is een cruciaal onderdeel van de energiemarkt, maar het vormt ook een...
Feiten en fabels over energieopslag
Over duurzame energie wordt veel geschreven en elke dag verschijnen er weer nieuwe artikelen.
Veelgestelde vragen over thuisbatterijen
Wat zijn de voordelen van een thuisbatterij?
Het grootste voordeel is dat je zelf energie kan opslaan met een thuisbatterij. Dit houdt in dat jij op goedkope momenten energie kan inkopen of tijdens zonuren extra energie kan opwekken dan nodig en opslaan via de thuisbatterij. Hiermee bespaar je op jouw energierekening en je wordt deels of volledig onafhankelijk van energienet.
Wat is de prijs van een thuisbatterij?
De prijzen van een thuisbatterij lopen uiteen van € 2700,- en € 9000,-. Onze prijzen zijn inclusief installaties, echter de uiteindelijke prijs van het installeren van een thuisbatterij is afhankelijk van verschillende zaken. Benodigde opslagcapaciteit, het vermogen van je apparaten thuis, levensduur uitgedrukt in laadcycli, omvormer en IP-waarde voor als de thuisaccu buiten komt te staan.
Wil je graag advies voor jouw persoonlijke situatie? Dat kan! Bel ons of vraag een adviesgesprek aan.
Wat is de gemiddelde terugverdientijd van een thuisbatterij?
Gemiddeld verdien jij je thuisbatterij in 10 à 15 jaar terug, maar het hangt af van veel verschillende factoren. De kostprijs van je thuisbatterij, de opslagcapaciteit en je jaarlijkse stroomverbruik hebben invloed op de terugverdientijd van de thuisbatterij.
Is een thuisbatterij interessant als je geen zonnepanelen hebt?
Ja, een thuisbatterij is dan alsnog interessant. Met jouw thuisbatterij heb jij de mogelijkheid om extra stroom in te kopen bij de energiemaatschappij, wanneer de prijzen het laagst zijn. Bijvoorbeeld voor het tarief tijdens dal- en nachturen. Wij adviseren om een thuisbatterij te combineren met een dynamisch contract voor het hoogste rendement. Lees meer informatie hierover op de pagina dynamische energie.
Zijn er subsidies voor thuisbatterijen in 2024?
Voor particulieren zijn er op dit moment geen subsidies voor een thuisbatterij. Het is wel mogelijk om de btw van 21% terug te vragen.
Voor bedrijven is er wel een subsidieregeling als de thuisbatterij voor zakelijke doeleinden wordt gebruikt. Als bedrijf kan je in aanmerking komen voor de regeling Energie-investeringsaftrek (EIA). Vraag goed alle informatie na bij de overheid.
Is een dynamisch energiecontract van Solar Evolution nodig?
Voor het realiseren van het hoogste rendement adviseren wij om Energy Evolution, ons dynamisch contract, af te sluiten in combinatie met een thuisbatterij. Deze combinatie maakt het mogelijk om als particulier meer zelf de controle te hebben over je energie. Van toegang tot marktprijzen tot energie efficiënt opslaan voor later. Op deze manier kan de thuisbatterij maximaal rendement opleveren voor jou.
Tip: maak je ook nog de combinatie met energiemanagement, dan ben jij in staat om maximaal te besparen op je energiekosten. Van energie inkopen tegen de laagste tarieven tot energie opslaan. En tot aan het volledig managen van je energieverbruik.