Zonnepanelen kopen Apeldoorn

Zonnepanelen kopen in Apeldoorn doe je veilig en voordelig bij Solar Evolution. Door gebruik te maken van schone energie, bespaar je op je energierekening. Wanneer je voor een huis in Apeldoorn zonnepanelen kopen wilt, komen er veel keuzes op je af. Hoeveel panelen heb ik nodig? Hoeveel wil ik besteden? De zonnepanelen kosten geld en het is verstandig dat de installatie gedaan wordt door erkende en ervaren installateurs. Het grote voordeel van in zee gaan met een erkend bedrijf, is dat je verzekerd bent van een hoogst mogelijk rendement. Ons advies en de offertes worden gemaakt door onze vakkundige installateurs. Zo weet je altijd dat je de juiste prijs hebt en de meest effectieve installatie. Ieders huis is anders, en elk dak heeft weer een andere hoeveelheid zonuren. Een passend en correct advies samen met een gedegen installatie, zorgt voor investering die zich vanzelf terugbetaald.

Zonnepanelen investering

Zonnepanelen zijn niet goedkoop en een gemiddeld huis heeft vaak al ruimte voor vier tot zes panelen. Het is dan belangrijk om te kiezen voor kwaliteit. Een goede kwaliteit van de zonnepanelen en een installatie met vakbekwame mensen. Kwaliteit zorgt er namelijk voor dat jouw investering in groene stroom, zich ook echt gaat terug betalen. Eerst doordat je geleidelijk je energierekening terug ziet lopen, en later omdat je zoveel groene energie opwekt, dat jouw stroom weer terug het net op gaat.

Teruggeven en terugleveren

Nederland wordt zich steeds meer bewust van de ecologische voetafdruk, met als positief gevolg dat er steeds meer particulieren zonnepanelen kopen. Als duurzaam bedrijf juichen wij dit natuurlijk toe! Het is een prachtig idee, om met zijn allen een groenere wereld te creëren. Bij het zonnepanelen kopen zien veel mensen in, dat het nuttig is om genoeg panelen voor het hele huishouden aan te schaffen. Wanneer je genoeg groene stroom opwekt om het hele huishouden te voorzien van energie, maak je namelijk optimaal gebruik van je panelen. Elk huishouden heeft gedurende dag piek en daluren in zijn energieverbruik. De energie die tijdens de daluren niet gebruikt worden, stroomt automatisch weer terug het energienet op. Dit principe heet terugleveren. Jouw schone ongebruikte energie kan nu gebruikt worden om de wasmachine van bijvoorbeeld de buren te laten draaien. Een mooi principe, dat meehelpt aan het verduurzamen van de maatschappij.

Salderingsregeling

Teruggeven is natuurlijk leuk en wanneer je voor jouw huis in Apeldoorn zonnepanelen kopen wilt, mag de buurt daar best van meegenieten. Wat is dan nu precies dat voordeel voor jou? Daarvoor moeten we kijken bij de stap na het terugleveren. Jouw energieleverancier kan namelijk niet zomaar jouw opgewekte energie aannemen en dank je wel zeggen. De overheid heeft besloten dat je beloont mag worden voor het opwekken van groene energie. Daarom moet jouw energieleverancier je betalen voor de teruggeleverde energie. Tot 1 januari 2023 geldt het principe gelijk oversteken, jouw leverancier betaalt dezelfde prijs die jij betaalt voor de stroom van het net. Dat betekent dat het zeker nuttig is om genoeg zonnepanelen op je dak te plaatsen. Ze verdienen zichzelf letterlijk terug. Nu moeten wij er wel bij zeggen dat vanaf 1 januari 2023 deze regeling geleidelijk afgebouwd gaat worden. Betekent dit dan dat jouw rendement zoveel lager wordt dat je niet meer terug kunt verdienen dan de kosten van zonnepanelen? Zeer zeker niet! Het blijft in vrijwel de meeste gevallen absoluut voordelig om zonnepanelen te kopen. Wel is het interessant om bij een huishouden dat veel teruglevert elk jaar de energieleverancier te controleren. Het kan zomaar zijn dat een contract bij energieleverancier A gunstiger uitpakt dan bij energieleverancier B.

En nu?

Nu staan we je graag te woord met advies en alle hulp op het gebied van zonnepanelen, die jij nodig hebt om een groene toekomst tegemoet te gaan. Vul ons offerte formulier in, email ons of bel gerust. We helpen je graag verder met advies op maat.