Laadpaal laten installeren

Fijn! Jouw stap naar een duurzamere en groenere wereld is gemaakt. Binnenkort rij jij een elektrische auto en hoef je je minder zorgen te maken over je CO2 voetafdruk. Gefeliciteerd, wij als duurzaam bedrijf in zonne-energie, worden elke keer weer enthousiast van dit soort goede berichten. Samen maken we de wereld immers een stukje mooier, nietwaar? Nu jouw auto besteld of gekocht is, is het ook meteen tijd om na te denken over het laden van je nieuwe auto. Ga je een laadpaal laten installeren? Waar kan je die dan plaatsen? Misschien heb je een mooie oprit, waar er ruimte genoeg is voor een slim systeem. Of wellicht bezit jij een huis zonder oprit, maar wil je wel graag een laadpaal. Een laadpaal laten installeren is zeker niet alleen voor woningen met een oprit. Een laadpaal kan ook prima aan een woning zelf gemonteerd worden. Er gelden hier alleen iets meer regels, dan wanneer je op je eigen terrein je elektrische auto oplaadt. Voor het gemak hebben wij hieronder veelbesproken punten behandeld.

Laadpaal laten installeren zonder oprit

Nu inmiddels 10 procent van de nieuw gekochte auto’s elektrisch is komt de vraag voor een laadpunt ook steeds vaker op, want waar laat je nu een elektrische auto op? Een mogelijkheid is om een aanvraag bij de gemeente te doen. Vaak gaat hier een langere tijd overheen en wanneer er al een laadpaal ergens anders in de woonwijk staat wordt een aanvraag regelmatig afgekeurd. Ben je de enige in de buurt met een elektrische auto? Dan is het gebruik van een laadpaal op de openbare weg vast niet een groot probleem. Woon jij in een milieubewuste wijk? Dan kan het zomaar zijn, dat je jouw auto in de avond niet kan opladen. Naast een laadpaal op de openbare weg, is het ook mogelijk om het laden gewoon thuis te doen, zelfs als je geen oprit hebt.

Waar moet ik opletten bij het laten installeren van een laadpaal aan de woning?

Er zijn een aantal regels waar je aan moet voldoen, wanneer je jouw elektrische auto wilt laden met een kabel die over de stoep loopt. Allereerst is het belangrijk te weten dat jij verantwoordelijk bent voor alles wat er gebeurt met en om of op de laadkabel. Dat klinkt misschien raar, maar zo staat het op dit moment in de wet. Wanneer jouw overbuurvrouw niet met de rollator over jouw kabel heen komt, mag ze bij jou komen klagen. Gelukkig zijn hier tegenwoordig fantastische oplossingen voor. Zo is er de speciale kabelgoot tegel, een geul met afsluiting, die ervoor zorgt dat niemand over jouw kabel struikelt terwijl jij veilig je auto oplaadt. Een heuse win-win situatie, waarvoor je alleen even de lokale regels moet controleren bij jouw gemeente. Natuurlijk helpen we je graag met het vinden van een veilige en juiste oplossing om jouw auto toch voor de deur te kunnen laden.

Laadpaal laten installeren door een VVE

Woon je in een appartementengebouw en wil je graag een laadpaal in de garage laten installeren? Dan is het verstandig dit op te nemen met de VVE. Er is namelijk goedkeuring door de VVE nodig, voordat je over mag gaan tot het laten installeren van een laadpaal. Er bestaat in Nederland nog geen vaste regelgeving op het gebied van laadpalen in een parkeergarage. Er wordt vaak geopperd dat dit onveilig kan zijn met oog op brandgevaar. Bij juiste installatie en gebruik, levert dit gelukkig geen problemen op. In het geval van een laadpaal laten installeren in een garage, is het verstandig om een uitgebreide offerte door onze installateurs op te laten stellen. Deze offerte kun je dan aan jouw VVE voorleggen, zodat zij weten dat je een professioneel bedrijf jouw laadpaal laat installeren. Zij gerust en jij hebt sneller je laadpaal.

Laadpaal laten installeren aan huis

Wanneer je een laadpaal aan huis wilt laten installeren helpen we je graag. Neem vrijblijvend contact met ons op en wij zorgen voor een antwoord op al je vragen.